Välilä täytyy saada jotakin hyvää, vaikka vatsa ei niin tykkäisikään. Kaupasta ei helposti löydy valmiina mitään sopivaa, mutta onneksi pidän leipomisesta. Viimeksi valmistin kaurakeksejä ja mustikkachiahilloa. Olen muokannut keksien valmiin ohjeen itselleni sopivaksi. Tässä reseptit:

Kaurakeksit

  • 2dl kaurajauhoja
  • 1,5dl kaurahiutaleita
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl kookosöljyä (sulatin mikrossa)
  • 1 kananmuna (huoneenlämpöinen)
  • 2-3 tippaa vanilja-aromia (tai vaniljajauhetta)
  • 1 dl hunajaa

Sekoita kuivat ja kosteat ainekset erillisissä kulhoissa huolellisesti keskenään. Lisää kosteat aineet kuivien joukkoon varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperille ja muotoile ja kääri se pötkyläksi. Anna vetäytyä jääkaapissa noin puoli tuntia. Leikkaa taikinapötköstä sitten n. 1,5 cm paksuisia keksejä, taputtele leivinpaperille ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 12-15 minuuttia.

IMG_9136.jpg

Mustikkachiahillo

  • 1,5dl mustikoita
  • 1 dl vettä
  • hunajaa, kanelia, vaniljajauhetta
  • 3 rkl chiasiemeniä

Sulata mustikat, jos käytät pakastettuja marjoja. Sekoita mustikat, vesi ja lisämausteet keskenään tehosekoittimessa. Sekoita chiasiemenet (ja halutessasi muutamia kokonaisia mustikoita) seoksen joukkoon lusikalla sekoitellen. Siirrä esimerkiksi lasipurkkiin ja laita jääkaappiin. Vähintään muutaman tunnin tämän kannattaa antaa tekeytyä jääkaapissa ennen syömistä. Käytän itse tätä hilloa myös esimerkiksi puuron päälle.